PA FÀCIL SENSE PASTAR

Ingredients

- 350 grams de farina (que no sigui de rebosteria, sinó qualsevol altra)
- 240 grams d'aigua
- 7 grams de sal
- 3 grams de llevat de forner (3 cigronets, de mida) o 1 cullerada de postres de llevat sec (diferent del llevat químic Royal)

Elaboració

- Dissoldre el llevat en una mica d'aigua tèbia.
- En un bol barreja-ho amb la resta d'ingredients amb una cullera (no és necessari utilitzar les mans), i deixar reposar durant 10 minuts, tapat.
- Sense treure-ho del bol, estirar la massa i plega-la sobre si mateixa. Esperar 15 minuts més i repetir l'operació.
- Tapar el bol i posa-ho a la nevera.
- Al dia següent la massa ja estarà fermentada i pastada, inflada i llesta. També es pot congelar.

Amb aquesta massa es poden fer barres, pans rodons, pizzes, coques, pans amb coses per sobre (com llavors), pa d’all (posant-hi oli i all per sobre), fregir-la i posar-hi sucre i canyella...

Amb la quantitat de massa obtinguda es podrà fer: 2 pizzes, 1 barra de xapata gran o 2 barretes
Si es vol fer un pa de pagès gran, es poden multiplicar per tres les quantitats.

Per fer 2 barretes:

- Treure la massa de la nevera.
- Dividir-la en dues parts allargades i iguals a sobre de la taula o marbre de la cuina enfarinat.
- Deixa-ho 1 hora a temperatura ambient (o una hora i mitja) sobre un full de paper de forn. Quan estiguin inflades i esponjoses, estaran llestes per fornejar.
- Escalfar el forn a 250° C, amb la safata de forn a dins i un recipient petit de metall (on es posarà una mica d’aigua per aportar humitat).
- Quan el forn estigui calent, posa les barretes amb el paper de forn a la safata, i posar un got d’aigua a l’altre recipient.
- Al cap de 10 minuts, treure el recipient d’aigua i baixa la temperatura a 220º C.
- Deixa-ho uns 15 o 20 minuts més.


Aquesta recepta està adaptada del lloc web de Rac1 (https://www.rac1.cat/).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada