TOFU AMB SALSA DE MOSTASSA I MEL AMB CEBA CARAMEL·LITZADA

Ingredients

per la marinada
- 2 cullerades de mostassa de dijon
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de julivert fresc
- sal i pebre

- 400 g de tofu
- 2 cebes vermelles
- oli d'oliva
- 4 cullerades de mel
- 2 cullerades de vinagre blanc
- suc d'1 taronja i la seva pell
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- llesques de pa de cereals
- 1 cabdell

Elaboració

- Escalfar el forn dalt i baix a 180 ºC.
- En un bol fer la marinada: barrejar la mostassa, l'oli, el julivert, i un polsim de sal i pebre.
- Tallar el bloc de tofu escorregut (*) a daus grans i banyar-los amb la marinada de manera que quedin ben untats pels dos costats.

(*) Per escórrer el tofu, treure'l de l'envàs i posar-lo sobre un colador. Després embolicar-lo amb 2 o 3 papers absorbents i després amb un drap de cuina i posar-lo sobre un plat. Posar un altre plat sobre el tofu amb un pes a sobre (una llauna) i deixar-lo 1 hora perquè tregui tot el líquid.

- Escórrer el tofu de la marinada (reservar-la) i posar-lo en una safata sobre paper de forn.
- Posar la safata al forn durant uns 40 minuts.
- En una paella amb un raig d'oli posar les dues cebes tallades en juliana i deixar-les fins que es comencin a daurar. Afegir un polsim de sal, la mel, el vinagre blanc, i el suc i la pells de la taronja. Deixar durant uns 20 minuts fins que la ceba es caramel·litzi.
- Servir amb 1 o 2 llesques de pa de cereals torrat i banyat amb una mica de la marinada. Posar per sobre la ceba caramel·litzada i unes fulles de cabdell.

Aquesta recepta està adaptada del blog: En su mesa (http://www.ensumesa.com/recetas)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada