PANCAKES O TORTITAS

Ingredients per una dotzena de tortitas

- 30 g de mantega
- 2 ous
- 250 mL de llet
- 5 mL d'extracte de vainilla
- 200 g de farina
- 40 g de sucre
- 10 g de llevat químic (1 sobre té 16 g)
- un polsim de sal

Elaboració

- Fondre la mantega al microones.
- En un bol gros, barrejar amb la batedora els ous, el sucre, la sal i l'extracte de vainilla.
- Afegir la farina tamisada a poc a poc a la vegada que es va barrejant amb la resta.
- Afegir la mantega i el llevat i acabar de barrejar. Ha de quedar una massa bastant líquida.
- Tapar amb paper film i deixar reposar a la nevera durant 1 hora.
- Per coure les tortitas es pot utilitzar una planxa elèctrica o bé la paella a foc fluix. Per evitar que s'enganxin s'ha d'untar la paella amb una mica de mantega.
- Un cop la paella és calenta, posar una cullerada de massa a poc a poc perquè quedi en forma rodona. Un cop surten bombolletes es giren i es deixen una estoneta més. Repetir això fins que s'ha fet tota la massa.

Es poden acompanyar amb nata montada, caramel, maduixes o altres fruites, crema de xocolata, melmelada, dulce de leche, etc.

Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada