COCA DE CIRERES

 Ingredients

- 280 g de farina de força
- 10 g de llevat fresc
- 60 g de sucre
- un polsim de sal
- 30 grams d'oli suau (gira-sol o oli d'oliva)
- 80-90 grams de llet (segons la farina pot variar)
- 1 ou (L)
- 400 g de cireres
- abundant sucre per a empolvorar.


Elaboració

- Posar la farina en un bol ampli en forma de volcà, dissoldre el llevat en la llet tèbia i incorpora-la en el forat de la farina. Afegir el sucre i el polsim de sal, l'oli i l'ou batut.
- Començar a barrejar amb una espàtula flexible, i quan tots els ingredients s'hagin unit en una massa, passa-la a la taula de treball, i pasta-la fins a obtenir una massa elàstica, fina, homogènia i una mica enganxosa. Es pot empolsar la taula de treball amb una mica de farina, però poquet perquè la coca quedaria més seca. També es pot treballar millor la massa greixant-te les mans amb oli.
- Fer una bola amb la massa obtinguda, posa-la en un bol lleugerament enfarinat i cobrir-lo amb un drap. Deixa reposar una hora aproximadament a temperatura ambient.
- Passat aquest temps, posar la massa novament a la taula de treball i estirar-la en forma allargada com la majoria de les coques, o bé en forma rodona, com és tradicional en la coca de cireres (amb aquesta quantitat de massa es pot fer una coca de grandària mitjana o dues més petites). Posar-la sobre paper per a enfornar en la safata del forn. 
- Repartir les cireres senceres i sense les cuetes per tota la superfície (ben juntes perquè després es separaran). Enfonsa-les en la massa, cobrir de nou amb el drap i deixar reposar a temperatura ambient fins que es dupliqui el seu volum.
- Obrir el forn de baix a 190 °C. 
- Abans d'introduir la coca al forn, empolsar la seva superfície amb sucre generosament (si es desitja, prèviament es pot pintar amb ou batut o amb llet). 
- Enfornar la coca durant 15-20 minuts, o fins que la superfície estigui daurada.


Aquesta recepta està adaptada del blog: Gastronomía & Cía (https://gastronomiaycia.republica.com/).


Versió robot:
https://www.recetario.es/masas-y-reposteria-recetas/coca-de-cireres-de-reus/zjq0bc29-bbbde-591240-cfcd2-6p5b58bj

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada