COCA DE FORNER

Ingredients

- 270 g de farina de força
- 10 g de llevat fresc (o una mica menys)
- 80 g d'aigua
- 50 g de llet
- 20 g d'oli d'oliva
- 5 g de sal
- sucre
- anís
- pinyons (opcional)


Elaboració (1 coca gran o 2 coques petites)

- Fer la massa amb pastadora: seguir les indicacions de la màquina o simplement posar la farina, el llevat dissolt en l'aigua tèbia, la llet, l'oli d'oliva i la sal, i programar el pastat uns sis minuts.
- Fer la massa a mà: la barreja es prepara igual, però en un bol fins que (amb les mans) s'uneixin tots els ingredients i es pugi fer una bola per pastar a la taula de treball. Treballar-la fins a obtenir una massa homogènia i fina. Una vegada està llesta, fer una bola i posa-la en un bol lleugerament greixat amb oli d'oliva, tapa-ho amb un drap de cuina net, i deixar fermentar una hora en un lloc sense corrents d'aire i a temperatura ambient.
- Un cop ha reposat, estendre la massa a la taula de treball lleugerament enfarinada deixant-la fina, i col·locar-la sobre una safata de forn coberta amb paper vegetal. 
- Fer unes marques amb els dits, pintar amb oli d'oliva i empolsar amb sucre generosament. També es poden posar pinyons.
- Obrir el forn dalt i baix a 220ºC i deixa reposar la coca mentre s'escalfa el forn. Quan està ben calent, introduir la coca i coure-la durant uns 15 minutos o fins que estigui daurada. 
- Treure-la del forn i amanir-la amb un raig d'anís.

També es pot posar per sobre grillons de poma (sense pelar o pelada).


Aquesta recepta està adaptada del blog: Gastronomía & Cía (https://gastronomiaycia.republica.com/).


Versió robot:

https://www.recetario.es/masas-y-reposteria-recetas/coca-de-panadero-facil-y-muy-rica-coca-de-forner/sx1vvd7x-a8bad-123964-cfcd2-m4b1h321

https://cookpad.com/es/recetas/110831-coca-de-forner


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada