PASTÍS DE PASTA DE FULL AMB BLEDES

Ingredients per 4 persones

- 1 manat de bledes
- 1 ceba
- 2 planxes de pasta de full
- 200 mL de nata líquida
- 3 ous
- 50 g de formatge ratllat
- sèsam
- 2 grans d’all
- 1 llima
- 1 llimona
- 2 branquetes de julivert
- brots de fulles verdes
- sal
- pebre negre
- 100 mL de iogurt
- 2 branquetes de cibulet
- oli d’oliva


Elaboració

- Rentar les bledes i trossejar-les.
- Picar la ceba i els alls.
- En una paella amb oli, daurar l’all i la ceba. Ofegar-ho 4 min i afegir la bleda trossejada. Ofegar-ho 5 min i salpebrar-ho.
- En un bol batre els ous i afegir la nata, les bledes, el formatge i el julivert picat. Barrejar-ho bé.
- Obrir el forn dalt i baix a 180 ªC.
- Cobrir un motlle amb vores altes amb una planxa de pasta de full, abocar-hi el farciment i cobrir-ho amb l'altra planxa de pasta de full. Doblegar cap a dins la pasta de full que sobresurt per les vores, per tancar el pastís. Pintar-ho amb ou batut i empolsar una mica de sèsam.
- Posar-ho al forn durant uns 40 min.
- Rentar la llimona i la llima i pelar-les, sense la part blanca. Picar la pela ben fina i barrejar-la amb el iogurt. Afegir el suc d’una meitat de tots dos cítrics, salpebrar i afegir cibulet picat. Barrejar-ho bé.
Servir el pastís amb brots verds i amb la salsa de cítrics.


Aquesta recepta està adaptada del blog: Cuina.cat (www.cuina,cat).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada