ZORONGOLLO EXTREMENY

Ingredients per 4 persones

- 3 pebrots vermells
- 1 ceba tendra
- 1 tomàquet tipus pera o branca (o al gust)
- 3 ous
- 2 alls
- oli d'oliva
- vinagre
- sal
- julivert fresc o cibulet picat (opcional)


Elaboració

- Escalivar els pebrots i el tomàquet:
Obrir el forn dalt i baix al màxim (230-250ºC).
Posar els pebrots i els tomàquets (embolicats amb paper d'alumini) en una safata sobre paper de forn i posar-la al forn a dalt de tot quasi tocant el grill durant uns 45 minuts (s'han d'anar girant cada 10-15 minuts).
Un cop fets, treure'ls de forn i deixar-los refredar.
- Pelar els pebrots, treure'ls les llavors i tallar-los a tires. 
- Pelar el tomàquet i posar-lo en el bol de la batedora junt amb 1 all. Picar-ho tot junt.
- Tallar la ceba tendra a tires fines i col·locar-les en un bol cobertes d'aigua molt freda i un polsim de sal; així resultaran molt més suaus. 
- Coure els ous en aigua bullent, a temperatura mitjana, durant uns 12 minuts. Refredar, pelar i reservar.
- Muntar el zorongollo: posar les tires de pebrot en una safata, afegir la polpa del tomàquet escalivat o en conserva -opcional- i el gra d'all picat molt petit. Amanir amb un raig d'oli d'oliva, una mica vinagre i un polsim de sal. Barrejar perquè es combinin bé els gustos.
- Servir amb la ceba tendra ben escorreguda, l'ou tallat a grills o picat i una mica més d'oli. Acabar amb pebre negre i/o julivert picat. Posar a la nevera fins al moment de servir.

Pot ser un plat complert si es combina amb tonyina, olives i una mica de pa.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada