PASTÍS D'ALBERGÍNIES I FORMATGE

Ingredients per 4 persones

- 2 albergínies
- 4 ous
- 120 g de formatge ratllat tipus gouda, emmental, parmesà,...
- 100 g de formatge feta
- 15 g de mantega
- 5-6 branques de farigola fresca o seca
- 300 mL de llet
- 200 mL de nata líquida per a cuinar
- sal
- pebre negre molt
- oli d'oliva


Elaboració

- Rentat les albergínies i tallar-les a làmines fines amb una una mandolina.
- Pinzellar cada làmina amb una mica d'oli d'oliva per les dues cares i marcar-les a la planxa un parell de minuts per cada costat (condimentant amb una mica de sal i pebre). Reservar.
- Batre els ous, la llet i la nata en un bol. Afegir una mica de sal i farigola fresca (o farigola seca, orenga, alfàbrega, etc.).
- Untar una safata de forn amb mantega. 
- Muntar el pastís col·locant la meitat de les làmines d'albergínia, després la meitat del formatge feta esmicolat i la meitat del formatge ratllat. Posar una segona capa d'albergínia i cobrir amb la barreja d'ou i nata. Acabar amb la resta del formatge feta i ratllat.
- Posar el pastís al forn a 190 °C amb calor a dalt i a baix, i coure-ho durant 30 minuts o fins que la superfície es vegi daurada. 
- Retirar el pastís i deixar que es temperi uns minuts abans de servir.


 Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada