ARRÒS DE CONILL

Ingredients per 4 persones
- 4 tasses d'arròs
- 1 L de brou de pollastre o d'aigua
- 1/2 conill
- 1 ceba petita
- 1/2 pebrot
- 2 o 3 tomàquets o 1/2 pot de tomàquet triturat
- 4 alls
- orenga, farigola, llorer
- julivert
- oli

Elaboració
- En una cassola apte per anar al forn, fregir el conill salpebrat tallat a trossos no gaire grans. Reservar-lo.
- A la mateixa cassola fer el sofregit: primer afegir el pebrot tallat petit, quan està tou la ceba tallada petita, i quan està cuita posar els 4 alls tallats petits i els tomàquets triturats. Afegir les herbes. També es pot posar carxofa, pèsols, etc. El sofregit ha de ser abundant i ha de quedar molt cuit.
Un cop fet, posar el conill i coure-ho tot junt i coure-ho 10-15 minuts afegint aigua perquè s'estovi.
- Un cop no queda aigua i es torna a veure l'oli, afegir el caldo i deixar-ho 5 minuts perquè agafi els gustos del sofregit amb la carn. Engegar el forn dalt i baix a 220ºC.
- Apujar el foc, tirar l'arròs i deixar-ho coure 10 minuts (els primers 5 minuts a foc fort i després a foc mitjà). És molt important que l'arròs quedi ben repartit i que el caldo bulli per igual en tota la cassola. Tot i que s'ha d'anar vigilant que l'arròs no s'enganxi al fons, s'ha de remenar el mínim possible per evitar que els grans es trenquin i deixin anar el midó perquè aleshores quedarien tots enganxats.
Per últim, posar la cassola al forn durant 5 minuts més perquè s'acabin de coure tots els grans d'arròs de manera uniforme.
- Un cop els grans estan cuits però encara una mica durs (molt poquet), treure l'arròs del forn i deixar-lo reposar tapat amb un drap durant 5 minuts més perquè es facin del tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada