BUNYOLS DE BACALLÀ

Ingredients per 4 persones

- 200 g de bacallà esqueixat dessalat o 2 lloms de bacallà dessalat
- 1-2 alls
- 1 ceba tendra o 1/2 ceba
- julivert
- 1 ou
- 1/2 got de llet (100 mL)
- 150 g de farina o una  mica menys
- 1/2 sobre de llevat químic
- oli d'oliva i sal

Elaboració

- Amb l'accessori picador de la batedora picar l'all, la ceba i el julivert.
- Afegir el bacallà escorregut i picar només una mica evitant que quedi massa petit.
- Afegir l'ou i picar una mica més per barrejar-lo amb la resta d'ingredients.
- Traspassar a un bol fondo, afegir la llet i un polsim de sal i barrejar.
- Afegir poc a poc la farina i el llevat, i barrejar fins que quedi una massa cremosa i lleugera.
- Deixar reposar uns minuts, mentre es calenta l'oli en un caçó.
- Fregir cullerades de massa en l'oli calent fins que els bunyols es daurin.
- Posar els bunyols fets en paper de cuina perquè s'absorbeixi l'excés d'oli.

El bacallà es pot posar esqueixat cru, o bé primer es poden escaldar els trossos en aigua bullint durant 1 min.
Per altra banda, les quantitats d'ou i llet poden ser diferents: 1 ou i 1 got de llet, 1 ou i 1/2 got de llet i 1/2 got de cervesa o vichy.


 Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina Eva Cuinera (http://www.evacuinera.cat/).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada