RELLOM DE VEDELLA A LA CASSOLA

Ingredients per 6 persones

- 1 peça de rellom de vedella ("solomillo") d'1 kg
- 6 dents d'all
- 150 mL de vi d'Oporto
- 50 mL de vi de Jerez
- concentrat de carn (Bovril)
- oli d'oliva

Ingredients guarnició
- 6 maduixes grans
- 1 grapat de pinyons
- vinagre de mòdena
- sal en escames
- oli d'oliva

Elaboració

- Posar els alls sense pelar en una cassola amb un bon raig d'oli.
- Un cop fregits, posar el rellom damunt dels alls, tapar la cassola i fregir-lo amb el foc molt fort durant 3 minuts.
- Treure la cassola del foc i afegir un raig de vi.
- Girar la carn, que semblarà cremada, i afegir la resta del vi i una cullerada del concentrat de carn. Coure-la tapada durant 4 minuts més.
- Apagar el foc i deixar reposar durant 5 minuts.
- Tallar la carn en medallons gruixuts d'1 dit o més i tornar-los a posar a la cassola durant uns 20 minuts perquè agafin el gust del suc que ha quedat.

Acompanyar amb una guarnició de maduixes i pinyons i una mica de la salsa de la cassola.

Elaboració guarnició:

- Rentar les maduixes i tallar-les a làmines.
- En una paella amb dues cullerades soperes d'oli a foc mitjà posar les maduixes i deixar-les durant 2 minuts fins que comencin a canviar de color. Un cop fetes, apagar el foc i reservar.
- Rentar l'oli de la paella, posar els pinyons i daurar-los una mica.
- Muntar la guarnició posant les maduixes i per sobre els pinyons i la sal en escames. Afegir unes gotes de vinagre de mòdena.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada