CABDELLS O ENDÍVIES A LA PLANXA

Ingredients per 2 persones

- 2 cabdells o endívies
- un tros de gingebre de la mida d'un all
- oli d'oliva
- 2 cullerades de salsa de soja
- 1 cullerada de mel
- 1 cullerada de vinagre de poma
- 4 fulles de menta fresca
- un grapat de festucs

Elaboració

- En un morter o en una picadora picar el gingebre, els festucs pelats i les fulles de menta.
- En una paella escalfa dues cullerades d'oli. Tallar els cabdells per la meitat i daurar-los a foc fort durant un parell de minuts per cada costat (han de quedar encara una mica cruixents).
- En un bol barrejar el vinagre, la mel i la soja.
- Posar la vinagreta damunt dels cabdells i remenar una mica. Treure del foc.
- Emplatar els cabdells i posar per sobre la salsa de la paella i la picada amb el gingebre i els festucs. Sevir de seguida.

En lloc de la vinagreta i la picada, es pot amanir només amb salsa cèsar o salsa de iogurt.

Una altra opció és passar-los per la paella a foc fort amb un raig d'oli i dos o tres alls laminats, o un manat d'alls tendres tallats a rodanxes o uns espàrrecs verds tallats en 3 o 4 trossos amb una mica de salsa de soja.

Aquesta recepta està adaptada del blog: El Comidista (https://elcomidista.elpais.com/).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada