BACALLÀ A LA CATALANA

Ingredients per 4 persones

- 4 lloms de bacallà dessalat
- 250 g de pèsols
- 2 carxofes
- 2 cebes
- 2 ous durs
- 500 g de patates
- 3 tomàquets madurs
- 2 fulles de llorer
- vi blanc
- oli d'oliva
- farina
- aigua
- sal

per a la picada:
- 10 avellanes
- 2 alls
- 1 llesca de pa torrat
- julivert

Elaboració

- Per dessalar el bacallà fer el següent: posar els lloms coberts completament d'aigua en un recipient a la nevera amb la pell cap a dalt i deixar en remull sense canviar l'aigua durant 2 dies. Durant 3 dies més canviar l'aigua 2 cops al dia.

- Enfarinar el bacallà, fregir-lo en una cassola amb bastant d'oli i reservar.
- Fer els 2 ous durs i pelar-los.
- Colar l'oli i utilitzar-lo per fregir les carxofes a les quals s'hauran tret les fulles més verdes i s'hauran tallat a quarts. Reservar.
- En el mateix oli posar la ceba tallada ben petita i deixar-la fins que es dauri una mica.
- Afegir els tomàquets pelats i tallats a quarts junt amb les fulles de llorer i un got de vi blanc. Deixar durant 10 minuts fins que el vi s'hagi evaporat.
- Un cop el sofregit s'hagi espessit, posar 2 gots d'aigua, les patates pelades i tallades a trossos i les carxofes. Coure-ho tapat durant 15 minuts.
- Afegir el bacallà i els pèsols, i deixar-ho 10 minuts més.
- Fer la picada picant tots els ingredients en el morter i posar-la a la cassola junt amb els ous durs. Coure-ho 5 minuts més.

En lloc dels pèsols es poden posar panses que s'hauran posat en remull en aigua calenta durant una hora.


 Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: La cuina de sempre (http://lacuinadesempre.blogspot.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada