TRINXAT DE LA CERDANYA

Ingredients per 4 persones

- 1/2 col
- 3 patates
- 3 alls
- 4 talls de bacó
- oli d'oliva
- sal

Elaboració

- Pelar les patates, rentar-les, tallar-les a trossos i bullir-les durant 10 minuts fins que quedin una mica toves. Escórrer i reservar.
- Treure les fulles de fora de la col i rentar-la, tallant-la a trossos perquè les rames es separin i traient el tronc central. Bullir-la durant 10-15 minuts fins que també quedi una mica tova. Escórrer bé per treure tota l'aigua i reservar.
- Posar la col i la patata en un bol i barrejar molt bé aixafant-ho tot amb una forquilla.
- En una paella amb un raig d'oli, posar els alls laminats i un cop daurats, afegir el bacó tallats a tires.
- Quan el bacó estigui fet, posar la barreja de col i patata i remenar molt bé perquè quedi tot ben barrejat. Coure-ho a foc bastant fort com si fos una truita: primer fregir per un costat, girar-ho i després fregir-ho per l'altre.

Es pot acompanyar amb una tallets de botifarra negra.


Aquesta recepta està adaptada del blog: El Forner de Alella (https://elfornerdealella.com/?amp).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada