ALBERGÍNIES XINESES

Ingredients per 4 persones

- 750 g d'albergínies
- 3 cullerades de salsa de soja
- 3 cullerades de vinagre d'arròs
- 1 culleradeta de salsa de peix xinesa
- 1 cullerada de mel o de sucre de canya
- 1 llima
- 1/2 culleradeta de pebre vermell picat
- 1 cullerada de llavors de sèsam torrat (opcional)
- coriandre picat (opcional)
- oli de gira-sol

Elaboració

- Tallar les albergínies a rodanxes gruixudes d'uns 2 centímetres Empastifar-les d'oli de gira-sol i posar-les en una paella ben calenta. Quan s'hagin daurat per un costat, afegir una mica més d'oli i fer-les per l'altre costat.
- Posar les albergínies en una cassola i cobrir-les amb 2 gots d'aigua (uns 400 mL). Afegir la salsa de soja, la de peix, el vinagre d'arròs, el sucre o la mel i el pebre vermell picant, i posar-ho a coure a foc fluix durant uns 15 minuts, fins que les albergínies estiguin toves.
- Treure amb compte les albergínies amb una escumadora i posar-les en els plats.
- Reduir el líquid de la cassola fins que quedi una salsa una mica espessa.
- Posar la salsa sobre les albergínies i deixar que es refredin.
- Servir amb la llima ratllada, i si es vol, amb el sèsam i el coriandre picat.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada