PIZZA RÀPIDA

Ingredients

per la massa
- 250 g de farina de força
- 150 g d'aigua (o llet) tèbia
- 12 g de llevat fresc o 4 g de llevat sec (diferent del llevat químic Royal)
- 1 cullerada de sucre (opcional)
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 5 g de sal (1 cullerada)

per sobre
- 30 g de salsa de tomàquet (o tomàquet triturat escorregut)
- orenga i alfàbrega fresca
- 200 g de mozzarella

per 500 g de farina (per 4 persones):
- 230 mL d'aigua tèbia
- 25 g de llevat fresc
- 30 mL d'oli d'oliva
- 10 g de sal (2 cullerades)

Elaboració

- Obrir el forn dalt i baix a 250 ºC.
- Escalfar una mica l'aigua o la llet amb el microones i afegir el llevat fresc. Remenar perquè es dissolgui. Si el llevat és sec, barrejar-lo amb la farina.
- En un bol, posar la farina i la sal, barrejar una mica i fer un forat al centre. Posar l'aigua tèbia amb el llevat, el sucre, l'oli i barrejar amb una cullera de fusta. Quan es comencin a fer grumolls amassar amb la ma durant uns 5 minuts fins a obtenir una bola més o menys lligada.
- Posar una mica de farina per sobre, cobrir amb film transparent i deixar reposar durant 30 minuts en un lloc càlid perquè la massa pugi.
- Es pot ajudar a pujar posant mig got d'aigua a escalfar en el microones a màxima potència. Treure'l ràpidament i posar la massa tapada durant uns minuts. El vapor d'aigua que s'ha fet l'ajudarà a pujar.
- Posar una mica de farina sobre el taulell i col·locar la massa a sobre. Aplanar-la amb els dits. Estirar-la una mica amb els dits o amb un corró per donar-li la forma de pizza. Acabar-la d'estirar sobre paper de forn amb una mica d'oli i posar-la en una safata de forn o en la reixeta.
- Cobrir amb la salsa de tomàquet i posar una mica d'orenga o alfàbrega.
- Posar al forn durant 8-10 minuts.
- Quan estigui daurada, treure-la del forn i posar la mozzarella.
- Posar al forn durant 3-5 minuts més fins que la mozzarella es desfaci.
- Treure-la del forn i posar una mica més d'orenga o alfàbrega

Es pot fer el doble de massa i congelar-la (abans de deixar-la reposar).
Per tant, un cop descongelada s'ha de deixar reposar perquè pugi.

Altres pizzes:
- amb mozzarella, oli d'anet, tàperes, salmó fumat i rúcula (el salmó i la rúcula posar-les al sortir del forn)


Aquesta recepta està adaptada del blog: La cocina de Frabisa (https://lacocinadefrabisa.lavozdegalicia.es)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada