POKE BOL DE SALMÓ

Ingredients per 2 persones

- 1 tassa d'arròs basmati
- 150 g de salmó fresc (2 lloms petits)
- 10 g d'alga wakame deshidratada
- 1/2 ceba tendra
- 1/2 cogombre (opcional)
- 1/2 pastanaga (opcional)
- 1/2 alvocat
- cibulet
- llavors de sèsam

per l'amaniment del salmó
- 2 cullerades de salsa de soja
- 2 cullerades de suc de llimona o llima
- 1 trosset de gingebre ratllat

 per l'amaniment de l'alga wakame
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 cullerada d'oli de sèsam o d'oliva
- 1/2 culleradetata de llavors de sèsam torrat
- 1 culleradeta de sucre morè
- 3 cullerades de vinagre d'arròs
- 1/2 culleradeta de xili mòlt


Elaboració

- Bullir l'arròs segons les instruccions del fabricant. Deixar-lo refredar.
- Hidratar l'alga wakame amb aigua durant 10-20 fins que s'hagi reconstituït. Escórrer i posar-la en un bol.
- Tallar a juliana la ceba tendra i posar-la en un bol amb vinagre durant uns minuts per treure la fortor.
- Tallar els lloms de salmó a daus de 3x3 cm i posar-los a macerar en un bol amb la salsa de soja, el suc de llima i el gingebre. Deixar-ho a la nevera durant 10 minuts.
- En un bol fer l'amaniment de l'alga: barrejar la salsa de soja, les llavors de sèsam, el vinagre d'arròs, l'oli de sèsam, el sucre morè i el xili. Deixar-ho reposar una estona, fins que el sucre es dissolgui. Posar l'alga.
- Pelar l'alvocat i tallar-lo a miges rodanxes.
- Tallar el cogombre a rodanxes i la pastanaga a bastonets.
- Distribuir l'arròs en 2 bols i posar a sobre el salmó marinat, la ceba, el cogombre, la pastanaga, l'alga wakame i l'alvocat.
- Posar a sobre una mica de cibulet i unes llavors de sèsam.

En lloc de l'arròs basmati, es pot utilitzar arròs de sushi amb el vinagre d'arròs i el sucre.
En lloc de l'alga wakame es pot posar gingebre confitat, col lombarda, cogombrets en vinagre, raves, tomàquets xerry, anacards, etc.

Aquesta recepta està adaptada del blog: Cocina entre olivos (https://cocinandoentreolivos.com).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada