CIGRONS AMB BLEDES I BACALLÀ

Ingredients per 4 persones

- 500 g de bacallà esqueixat dessalat
- 250 g de cigrons cuits
- 80 g de bledes
- 100 g de tomàquet fregit
- 2 alls
- 150 g de ceba
- 70 g de pebre verd
- 1 llesca de pa torrat
- 2 ous
- 1 fulla de llorer
- 1 culleradeta de comí
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 500 mL de brou de verdures
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 1 cullerada de sal

Elaboració

- Bullir els 2 ous sencers durant 12 minuts fins que quedin durs.
- En una olla amb un raig d'oli posar els alls picats. Un cop estiguin daurats posar el pa torrat tallat a trossos i donar un parell de tombs.
- Tallar en juliana la ceba i el pebrot verd i posar-ho a la olla. Deixar-ho coure durant 8 o 10 minuts.
- Posar la salsa de tomàquet i remenar perquè es barregi amb la ceba i el pebrot.
- Afegir el pebre vermell, tornar a remenar molt bé i deixar durant 10 minuts més.
- Treure-ho del foc i triturar.
- Posar el bacallà esqueixat en una paella amb un raig d'oli i coure'l durant 3 o 4 minuts. Abans de treure el bacallà posar les bledes i coure una mica més fins que estiguin toves.
- Posar el bacallà i les bledes a la olla amb les verdures i el pa triturats.
- Afegir els cigrons i el brou de verdures. Quan arrenqui el bull posar el llorer, un polsim de comí i deixar coure durant 15 minuts.

1 comentari: