CREMA CATALANA

Ingredients per 4 persones

- 1/2 L de llet
- 4 rovells d'ou
- 125 g de sucre
- 20 g de farina de blat de moro (Maizena)
- 1 tronquet de canyella
- 1 pell de llimona

Elaboració

- Rentar la llimona i treure-li la pell.
- Desfer la farina de blat de moro en mig got de llet freda.
- Separar els rovells de les clares dels ous.
- En un cassó posar a bullir la resta de la llet amb la pell de la llimona i la canyella i apagar el foc en el moment en que arrenqui el bull.
- En un altre cassó barrejar els rovells i el sucre amb un batedor elèctric fins que quedin d'un color més clar. Mentre es va remenant amb el batedor, afegir la llet calenta i després la llet freda amb el midó (que es pot passar per un colador).
- Posar el cassó al foc procurant que no arrenqui el bull i continuar batent fins que la crema sigui prou espessa.
- Treure del foc i continuar batent una estona més.
- Posar el plats o cassoletes individuals i deixar refredar a temperatura ambient.
- Una estona abans de servir, es posar una capa prima de sucre per sobre i caramel·litzar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada