PASTÍS DE PASTANAGA

Ingredients

- 350 g de farina integral
- 4 ous
- 180 g de sucre
- 150 mL d'oli de gira-sol
- 200 g de pastanaga ratllada
- ratlladura de llimona
- 15 g de llevat químic
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic

per la cobertura de formatge:
- 400 g de formatge cremós tipus Philadelphia
- 50 g de mantega pomada
- 300 g de nata líquida per a muntar
- 1/2 culleradeta de cafè de sucre avainillat


Elaboració

- Obrir el forn de baix a 180 °C.
- En un bol batre amb força els ous amb del sucre fins que la mescla blanquegi. 
- Afegir l'oli, la farina, el llevat, la sal i el bicarbonat, i batre fins a obtenir una massa homogènia.
- Afegir la ratlladura de taronja i les pastanagues ratllades i tornar a batre. 
- Greixar un motlle de cremallera de 22 cm i posar-hi la massa. 
- Posar-lo al forn i coure durant uns 35 minuts o fins que punxant amb un escuradents surti net.
- Preparar la cobertura: en un bol batrem suaument i de manera manual (si s'utilitza una batedora elèctrica no quedarà bé) el formatge amb el sucre glas i el sucre avainillat. Afegir la mantega pomada i la nata prèviament muntada. Barrejar amb moviments envolupants.
- Quan el bescuit estigui fred, treure'l del motlle i partir-lo transversalment en dos. Estendre la crema de formatge en el primer disc, sobre ell col·locar el segon i cobrir tot l'exterior del pastís amb la crema de formatge restant, ajudant-nos d'una espàtula rígida. 
- Guardar a la nevera fins al moment de servir.


Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Directo al paladar (https://www.directoalpaladar.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada