CROQUETES DE CARN D'OLLA

Ingredients per 8 persones

- 2 cullerades de mantega (125 g)
- 3 cullerades de farina (150 g)
- 1 L de llet tèbia
- 1/2 kg de carn d'olla  (o de restes de pollastre rostit, pollastre a l'ast, o 1 pit de pollastre)
- 1 all
- 1 ou
- pa ratllat
- oli, sal i nou moscada

Elaboració

- Preparar la carn d'olla: treure els ossos i les pells, i tallar-la a trossos petits. Sofregir-la amb una mica d'oli i 1 all. Condimentar amb sal i pebre.
- En una paella daurar la farina amb la mantega.
- Treure del foc i afegir la llet tèbia. Remenar molt bé fins que es desfacin els grumolls.
- Posar al foc durant uns minuts remenant tota l'estona procurant que no arrenqui el bull i que s'espesseixi (estarà prou espessa quan al remenar la beixamel es desenganxi fàcilment de les parets i del fons de la paella). Afegir la sal i la nou moscada.
- Afegir les carns, remenar perquè es barregi bé i treure del foc.
- Posar la massa en una safata plana amb una mica d'oli, tapar-la amb paper de film perquè no s'assequi i deixar reposar a la nevera d'un dia per l'altre perquè agafi prou consistència.
- A l'endemà, es formen les croquetes i s'arrebossen: primer es passen per farina, després per ou batut i després per pa ratllat. En aquest punt es poden congelar per fregir-les un altre dia.
- Fregir-les en oli abundant.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada