SEITONS EN VINAGRE

Ingredients

- 500 g de seitons filetejats sense espina
- 250 mL d'oli d'oliva
- 250 mL de vinagre de poma o de vi blanc
- 15 g de sal
- 40 mL d'aigua calenta
- 1 all i julivert

Elaboració

- Desfer la sal en l'aigua calenta, afegir el vinagre i barrejar bé.
- Posar els filets de seitó amb la pell cap amunt, tapar amb paper de film i deixar reposar a la nevera uns 45-60 minuts fins que la carn sigui blanca.
- Treure'ls i posar-los sobre paper de cuina perquè s'absorveixi el vinagre.
- Posar-los en un recipient amb la pell cap avall ben coberts amb oli.
- Trinxar l'all i el julivert ben petits i posar-ho per sobre.
- Tapar amb paper de film i deixar reposar a la nevera unes hores perquè els seitons absorbeixin l'oli.

Es poden guardar a la nevera 4 o 5 dies.
Perquè quedin més blancs, abans de marinar-los es poden submergir en aigua freda amb glaçons durant uns 15 minuts perquè treguin tota la sang.

Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Mercè a la cuina (http://mercealacuina.blogspot.com.es/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada