ARRÒS DE PEIX

Ingredients per 4 persones

- 4 tasses d'arròs
- 1 L de fumet de peix
- 1 sèpia amb la melsa
- 1/2 kg de rap
- 8-10 llagostins/gambes
- 300 g de musclos
- 250 g de cloïsses
- 1 ceba
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 pebrot verd
- 4 alls
- 1 got de vi blanc
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- julivert
- oli

Elaboració

- En una cassola apte per anar al forn sofregir tallat molt petit: la ceba, els pebrots i els alls. El sofregit ha de ser abundant i ha de quedar molt i molt
cuit. Quan està fet, afegir el pebre vermell i remenar molt bé perquè quedi ben repartit.
- Posar el got de vi i esperar a que es redueixi.
- Posar una cullerada de la melsa de la sèpia i barrejar-la molt bé.
- Posar la sèpia tallada trossos i coure-ho tot junt durant 5-8 minuts fins que deixi anar tota l'aigua.
- Un cop es torna a veure l'oli, pujar el foc, posar l'arròs, barrejar molt bé i deixar-lo dos o tres minuts fins que es comenci a torrar una mica.
- Engegar el forn dalt i baix a 220ºC.
- Afegir el brou calent i deixar-ho coure 10 minuts (els primers 5 minuts a foc fort i després a foc mitjà). És molt important que l'arròs quedi ben repartit i que el fumet bulli per igual en tota la cassola. Tot i que s'ha d'anar vigilant que l'arròs no s'enganxi al fons, s'ha de remenar el mínim possible per evitar que els grans es trenquin i deixin anar el midó perquè aleshores quedarien tots enganxats.
- A la meitat de la cocció, afegir el rap, les gambes i els musclos.
- Per últim, posar la cassola al forn durant 5 minuts més perquè s'acabin de coure tots els grans d'arròs de manera uniforme.
- Un cop els grans estan cuits però encara una mica durs (molt poquet), treure l'arròs del forn i deixar-lo reposar tapat amb un drap durant 5 minuts més perquè es facin del tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada