VERAT A L'ALL CREMAT

Ingredients per 4 persones

- 3 verats tallats a rodanxes (també pot ser orada, llobarro, lluç, rap, llagostins o gambes, etc.)
- 4 patates mitjanes
- 1/2 cabeça d'alls
- 2 llesques de pa
- 2 fulles de llorer
- un grapat d'ametller torrades
- 2 nyores
- 3 tomàquets
- 100 mL de vi blanc
- oli d'oliva i sal

Elaboració

- Per fer la picada, pelar els alls, tallar-los a rodanxes i fregir-los fins que estiguin daurats. Reservar-los.
- En el mateix oli fregir: les llesques de pa, el llorer, les ametlles i les nyores tallades per la meitat i sense llavors. Posar els tomàquets partits per la meitat i fregir-los.
- Posar-ho en el morter junt amb ells alls i picar-ho tot. Afegir el vi i acabar-ho de picar amb la batedora elèctrica.
- Pelar les patates i partir-les. Fregir-les en el mateix oli de la picada durant 10 minuts.
- Cobrir-les d'aigua, afegir la picada i una mica de sal. Deixar-les bullir 10-15 minuts fins que les patates estiguin toves.
- Afegir el peix tallat a rodanxes i salat i coure-ho durant 7-8 minuts fins que estigui fet.

També es pot fer la versió amb carn de conill o pollastre.

Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: Cuinadiari (http://cuinadiari.blogspot.com.es/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada