LLOM DE PORC A LA TARONJA

Ingredients per 4 persones

- 1 llom sencer d'1 Kg més o menys
- 2 Kg de taronges
- 1 got petit de conyac
- sal i pebre
- oli d'oliva

Elaboració

- Fer el suc de les taronges.
- Salpebrar el llom de porc i posar-lo en una cassola amb oli per daurar-lo una mica per tots els costats.
- Afegir el conyac i flamejar-ho amb compte.
- Un cop reduït l'alcohol, afegir amb cura el suc de les taronges. Hauria d'arribar fins a la meitat del llom.
- Deixar-ho a foc mig durant uns 30 minuts fins que el suc s'hagi reduït una mica. A mitja cocció girar el llom. Anar-ho regant de tant en tant.
- Treure el llom de la cassola, tallar-lo a rodanxes gruixudes i tornar-les a posar a la cassola amb el foc més fort. Al cap d'uns 10-15 minuts el suc s'haurà enfosquit i reduït molt (s'ha caramel·litzat). Si es redueix massa es pot posar una mica d'aigua.
- Es pot acompanyar amb arròs bullit o puré de patata.


 Aquesta recepta està adaptada del blog de cuina: La cuina de sempre (http://lacuinadesempre.blogspot.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada