PASTÍS DE PASTA DE FULL DE CARN

Ingredients per 4 persones

- 2 làmines de pasta de full quadrades
- 500 g de carn picada (250 g de vedella i 250 g de porc) o llonganissa 
- 150 g de xampinyons
- 1 ceba grossa
- 350 g de salsa de tomàquet fregit
- 1 ou
- oli d'oliva, sal i pebre
- farigola

Elaboració

- Obrir el forn dalt i baix a 180 ºC.
- Picar la ceba petita i posar-la en una cassola amb un raig d'oli a foc fluix fins que s'estovi.
- Apujar el foc i afegir la carn picada anant-la barrejant amb la ceba fins que estigui ben cuita.
- Posar els xampinyons tallats a làmines.
- Un cop cuits, afegir la salsa de tomàquet, una mica de sal, pebre i farigola. Deixar 10 minuts i reservar.
- En una safata de forn posar una làmina de pasta de full (sobre un full de paper de forn per evitar que s'enganxi) de manera que la pasta sobresurti per les vores. Posar la barreja de la carn, la ceba, els xampinyons i el tomàquet.
- Posar per sobre l'altra làmina de pasta de full, prement una mica per donar-li forma. Unir els extrems de les dues làmines enrotllant-les.
- Fer uns forats perquè pugui sortir el vapor i pintar-ho amb ou batut.
- Posar-ho al forn durant 20-25 minuts fins que la massa estigui daurada.

En lloc dels xampinyons es pot posar pebrot vermell, pebrot verd, ou dur, etc...


Aquesta recepta està adaptada de la web de Gallina Blanca (https://www.gallinablanca.es/receta)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada